Veel Nederlanders gaan binnenkort met de auto op uit naar een wintersportbestemming. Vakantiegangers in wintersportoorden zijn helaas vaak de dupe van diefstal. Vooral après-skigelegenheden en restaurants zijn erg populair bij dieven om andermans spullen toe te eigenen.

Wat kun je doen om diefstal te voorkomen?
Hier volgen een aantal tips waardoor jij onbezorgd kunt genieten van je wintersportvakantie.

• Combineer wintersportspullen met die van iemand anders Wanneer je je wintersportmateriaal combineert met die van iemand anders, wordt diefstal hiervan een stuk minder interessant. Verwissel bijvoorbeeld één van de ski’s met die van een ander. 1 ski is namelijk niet snel door te verkopen.

• Huur een kluis Wanneer de mogelijkheid er is, overweeg dan om een kluis te huren. Hier kun je je wintersportuitrusting in opbergen. De kans dat er iets wordt gestolen wordt daarmee een stuk kleiner.

• Zet de spullen op slot Wanneer je de wintersportspullen op slot zet, is de kans klein dat iemand deze probeert te stelen. De meeste sloten hebben een staalkabel om diefstal te voorkomen. Met een eenvoudige beweging leg je de kabel om je spullen heen die je vervolgens vastklikt in het slot.

• Gebruik een anti-diefstal tracking device Er zijn veel apparaten op de markt waarmee je door middel van GPS of Bluetooth de spullen kan beveiligen tegen diefstal. Door gebruik te maken van zo’n apparaat maak je je spullen een stuk minder interessant voor dieven.

• Dekking Wintersport en bijzondere sporten Ook al ben je goed voorbereid en heb je alles gedaan om diefstal te voorkomen, het kan toch voorkomen dat iemand kwaad in de zin heeft en zich jouw spullen zal toe-eigenen.

Met de dekking Wintersport en bijzondere sporten is schade tijdens een wintersportvakantie gedekt.

Denk ook eens aan de dekking ‘Bagage’. Hiermee is diefstal van sportuitrusting verzekerd, mits je er alles aan gedaan hebt om het te voorkomen.