Hebben jij en je partner over en weer een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afgesloten? Zodat er een bedrag vrijkomt wanneer een van jullie overlijdt? De premies van deze verzekeringen zijn de laatste jaren steeds gedaald.

Uit onderzoek blijkt dat de premies sinds 2002 liefst 62 procent goedkoper zijn geworden. Dat scheelt dus aanzienlijk! Ook het afgelopen jaar zijn veel prijzen van ORV’s weer wat lager geworden. Maar ook bepaalde voorwaarden zijn steeds aantrekkelijker geworden. Het is bij een aantal verzekeraars bijvoorbeeld mogelijk om voor de ene partner een hoger bedrag te verzekeren dan voor de andere.

Overstappen

Niet alle verzekeraars voeren de kortingen ook door voor bestaande klanten. Wanneer je wilt profiteren van een lagere premie of betere/andere voorwaarden, dan kan overstappen naar een andere aanbieder een goed idee zijn. Maar let op, doe dat niet zomaar. Voor een overlijdensrisicoverzekering moet je namelijk geaccepteerd worden door de verzekeraar. En er zijn meer belangrijke vragen om vooraf te checken.

Gestopt met roken

Ben je recent gestopt met roken? Niet-rokers betalen minder premie dan rokers. De reden hiervoor is dat verwacht wordt dat de kans op overlijden voor een roker groter is dan voor een niet-roker. Wanneer je gestopt bent, kun je dat doorgeven met een lagere premie tot gevolg.

Nog geen verzekering?

Tegen het risico van overlijden heeft zes op de tien huizenbezitters en drie op de tien huurders zich verzekerd met een overlijdensrisicoverzekering. Meer weten over de situatie dat er een partner wegvalt neem dan contact op met een van onze adviseurs.