Hoewel er veel verschillende elektrische steps worden aangeboden, zijn er maar een aantal goedgekeurd voor verkeersdeelname. De meeste steps zijn dit niet. Of een elektrische step is goedgekeurd door het RDW leest u op deze website.

Als er sprake is van een goedgekeurde step moet de klant deze op eenzelfde manier als een brommer verzekeren.  Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs! Voor alle steps die niet zijn goedgekeurd door de RDW geldt dat ze niet zijn verzekerd wanneer ze zich op de openbare weg bevinden. Ook de schade die je als bestuurder aan een ander toebrengt is niet verzekerd. Als u met uw auto letsel toebrengt aan een ander, is dit gedekt onder uw wettelijke aansprakelijkheid op uw autoverzekering, maar dit geldt dus niet voor een ongeluk met een elektrische step die onverzekerbaar is.

Op eigen terrein zijn de elektrische steps, als deze niet harder kunnen dan 16 km per uur doorgaans wel gedekt op de Aansprakelijkheidsverzekering. In geval van diefstal is er normaal gesproken dekking op uw Inboedelverzekering. Voorwaarde is dan wel dat de elektrische step goed is beveiligd en in een afgesloten ruimte is opgeborgen.