Heb jij je vakantie al geboekt en twijfel je of je straks wel naar jouw bestemming kunt of wilt afreizen? Dan wil je natuurlijk weten of jouw annuleringsverzekering de kosten wel dekt. Het korte antwoord: soms wel, soms ook niet.

Reisverzekering
Zoals voor vrijwel alle verzekeringen geldt, kunnen ook de voorwaarden van reis- en annuleringsverzekeringen sterk van elkaar verschillen. Per verzekeraar, maar ook per type reisverzekering. Daardoor kan het gebeuren dat de ene verzekering van dezelfde maatschappij andere voorwaarden heeft voor een annuleringsvergoeding van een reis dan de andere.

Annuleringsverzekering
Wat wel of geen geldige reden is voor annulering verschilt daardoor per verzekering. Bij sommige polissen is het uitbreken – of heersen – van een besmettelijke ziekte een geldige reden voor annulering, bij andere niet. Datzelfde geldt voor een code oranje of rood die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is afgegeven. Als je zelf positief bent getest op corona kun je waarschijnlijk wel gebruik maken van je annuleringsverzekering.

Kleine lettertjes
Je zult dus de kleine lettertjes van je verzekering moeten lezen. Alleen dan kom je precies te weten wanneer en onder welke voorwaarden jouw reis- of annuleringsverzekering een aanbetaling of volledige reissom vergoedt. Wil je een globaal idee krijgen wat welke verzekering in verband met corona vergoedt? Kijk dan even op deze website.

Omboeken of vouchers
Kun je geen gebruik maken van je annuleringsverzekering? Neem dan contact op met de reisorganisatie. Misschien kun je de boeking wel omzetten naar een ander moment, een andere bestemming of inruilen voor vouchers.

Meer informatie
Heb je nog vragen over je reisverzekering of een ander financieel product, zoals bijvoorbeeld je hypotheek? Neem dan gerust even contact op met een Erkend Financieel Adviseur. Die is specialist op gebied van financiële zaken en helpt je graag verder.

bron: levenwonen.nl