FEESTDAGEN!
HYPOTHEKEN OVERGESLOTEN?
bestuurders aansprakelijkheidsverzekering?
EVEN VOORSTELLEN...

Feestdagen

BSBericht december 2021

Het afgelopen jaar was een uitdagend jaar, voor veel mensen moeilijke tijden. Dit jaar sluiten we dan ook graag af met de wens dat iedereen ondanks alles mag genieten van mooie feestdagen met familie en vrienden.
We wensen iedereen MET AFSTAND de warmste, fijnste en gezondste kerst en nieuwjaar aller tijden!

Op 24 december en 31 december is ons kantoor gesloten vanaf 12.30 uur. Voor noodgevallen zijn wij altijd bereikbaar via 088 46 44 000.

Hypotheek overgesloten?

BSBericht december 2021

Heb je je hypotheek overgesloten tegen een lage rente? Dan betaal je minder hypotheekrente en kan je dus minder aftrekken. Daarom is het belangrijk om de voorlopige aanslag actueel te houden om terugbetaling te voorkomen. in dit artikel vijf veelgestelde vragen van oversluiters.

Lees verder >>>

Waarom een bestuurders aansprakelijkheidsverzekering?

BSBericht december 2021

Onbewust verkeerd advies geven als bestuurder: het overkomt iedereen eens. Dat mag alleen nooit iemands ondergang worden. Dan is het goed om een goede bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Sinds 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Deze wet heeft een aantal ingrijpende gevolgen voor alle verenigingen en stichtingen in Nederland.

Waar is de WBTR voor bedoeld?
De WBTR is bedoeld om activiteiten, die niet gewenst zijn, binnen besturen te voorkomen. Denk hierbij aan misbruik van positie, onverantwoordelijk financieel beheer en wanbestuur. De wet geeft stichtingen, verenigingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen wettelijke kaders voor:

1.  De taakvervulling van bestuurders;
2.  Tegenstrijdig belang bij bestuurders;
3.  De aansprakelijkheid en verruimen van ontslagmogelijkheden van bestuurders en commissarissen.

Voor wie is de WBTR bedoeld?
De WBTR wet is bedoeld voor alle verenigingen en stichtingen. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen groot of klein. Ook maakt het niet uit of het gaat om een betaald bestuur of bestuur van vrijwilligers. Zowel grote sportverenigingen als kleine hobbyverenigingen moeten aan de wet voldoen.

Let op: Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) zijn uitgezonderd. Hiervoor gelden andere wettelijke regels.

Wat voor invloed heeft de WBTR op de bestuurdersaansprakelijkheid?
Bestuurders van verenigingen en stichtingen konden altijd al persoonlijk aansprakelijk gesteld worden als zij verantwoordelijk waren voor financiële schade. Echter was dit maar beperkt. Door de komst van de WBTR zijn zij nu op dezelfde manier aan te spreken als bestuurders in het MKB.

Wijzigingen WBTR op een rijtje
Sinds 1 juli 2021 moet er rekening worden gehouden met de volgende zaken:

*   Bestuursleden worden hoofdelijk verantwoordelijk bij faillissement als er sprake is van onbehoorlijk bestuur;
*   Besluiten moeten transparant en inzichtelijk worden genomen;
*   Beleid over tegenstrijdige belangen moet worden vastgelegd;
*   Vanaf dan gelden voor toezichthoudende organen van verenigingen en stichtingen dezelfde eisen als voor Raad van Commissarissen van ondernemingen.

Voor vragen inzake de WBTR kunt u het beste contact opnemen met de Kamer van Koophandel. Wenst u meer informatie over deze verzekering, neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

Even Voorstellen...

Dominique Savlkoul

BSBericht december 2021

Ik ben Dominique Savelkoul. 29 jaar en woonachtig in parel aan de Maas: ‘Beeg’. Inmiddels ben ik 4-jaar werkzaam binnen BSB Verzekeringen als Adviseur Schadeverzekeringen Particulier en Hypotheken. Het persoonlijke contact en de verschillende type klanten maken dit voor mij een interessante baan.

Naast mijn werkzaamheden bij BSB ben ik actief binnen enkele verenigingen. Met veel plezier maak ik muziek bij Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven waar ik tevens bestuurslid ben. Daarnaast speel ik euphonium bij de plaatselijke ‘Zaate Hermenie de Roepoepers’. Ook ben ik voorzitter van Mellontours, een darts en fiets-reisorganisatie (zeer specifiek interessegebied).

Verder ben ik een echte levensgenieter en ben ik me gelukkig bewust dat mijn eetpatroon gecombineerd moet gaan met voldoende sportactiviteiten. Zo speel ik al jaren voetbal bij lokale trots S.V. Argo. Daarnaast probeer ik nog te hardlopen, wandelen en heb ik recentelijk een wielrenfiets aangeschaft. Stilzitten staat bij mij dus niet op de agenda.

Graag tot snel bij BSB!