Wil jij je vakantiebestemming op een flexibele manier ontdekken? Met een elektrische step verplaatst jij je gemakkelijk van A naar B en bepaal zelf waar en wanneer je stopt. Maar het huren van een elektrische step is niet geheel zonder risico. Deze steps zijn namelijk vaak niet goed verzekerd. En als je dan toch een ongeluk krijgt, dan draai je zelf op voor de kosten.

Populair
Geen zin om kilometers door een stad te lopen? Dan is een e-step ideaal en vaak snel geregeld. Je kunt ze vaak op verschillende plekken huren en je betaalt per dag. Veel organisaties werken met mobiele apps. De steps staan op verschillende plekken door de stad en met de app haal je ze letterlijk van het ‘slot’. Ben je bij de volgende toeristische trekpleister? Dan zet je de step weer netjes terug in de daarvoor bestemde zones. Heel eenvoudig. Het is niet voor niets dat deze steps steeds meer winnen aan populariteit.

Schade niet altijd verzekerd
Maar let op. Er is geen eenduidige regelgeving voor wat betreft het verzekeren van deze steps. Dus rijdt uw klant per ongeluk iemand anders aan tijdens het steppen en moet diegene naar de huisarts of het ziekenhuis? Dan wordt deze schade niet vergoed vanuit de reisverzekering. Daarnaast valt schade met elektrische steps in de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren onder de uitsluiting motorrijtuigen. Heeft de verhuurder geen aansprakelijkheidsverzekering voor de step, dan is uw klant is in dat geval zelf verantwoordelijk voor alle schade én de bijbehorende kosten.

Naar het ziekenhuis
Valt uw klant zelf en komt hij ongelukkig terecht? In dat geval hoeft hij zich geen zorgen te maken over de kosten van het bezoek aan de dokter of het plaatselijke ziekenhuis als hij een dekking voor medische kosten heeft afgesloten. De dokters- of ziekenhuiskosten worden dan volledig vergoed. Adviseer uw klanten wel om altijd eerst contact op te nemen met de alarmcentrale. Wij kunnen hem helpen om de juiste medische zorg te krijgen.

Controleer de verzekering en rijd voorzichtig
Een stad doorkruisen met de bus, lopen langs alle highlights of toch kiezen voor het gemak van de elektrische step? In dat laatste geval is het in ieder geval verstandig om vooraf bij de verhuurder te controleren of de step verzekerd is. En belangrijker nog: rijd vooral voorzichtig!

Bron Allianz